Geen producten gevonden...
3 sokkentrends voor 2021

3 sokkentrends voor 2021

Scroll verder

Vroeger was een sok slechts een accessoire. Dat is tegenwoordig wel anders. Sokken worden steeds belangrijker om een outfit af te stylen en om jouw identiteit te versterken. ‘Sokken maken de man’, wordt wel eens gezegd. Althans door ons dan. Precies daarom houden wij de mode- en sokkentrends nauwlettend in de gaten. Wij vertellen je graag welke 3 trends op het gebied van sokken je in 2021 niet mag missen!

1. Comfort op nummer een

Hoewel sokken een steeds belangrijker onderdeel van een outfit worden, moeten ze nog steeds wel lekker zitten. Een sok moet bescherming bieden, goed blijven zitten en temperatuur reguleren. Eigenlijk moet je niet eens voelen dat je een sok aan hebt. 


Met die kennis en wetenschap leggen steeds meer fabrikanten van sokken de nadruk op comfort. Daarbij worden ook de looks van de sokken niet achtergesteld. In 2021 zul je dus steeds meer sokken tegenkomen van premium kwaliteit. Deze worden bijvoorbeeld gemaakt van combinaties van materialen als katoen en elastaan om het comfort van de sok te vergroten.

Eigenlijk moet je niet eens voelen dat je een sok aan hebt.

Vind je randen en naden in sokken ook zo vervelend? Ook dan hebben we goed nieuws voor je, want naadloze sokken zien we steeds meer terug in 2021 in verschillende soorten en maten voor dames en heren. Zo sluit jij jouw sok naadloos aan bij je outfit.

2. Korte sokken: ook in de winter

Een bekend beeld in de zomer is een frisse witte sneaker met een spijkerbroek tot net boven de enkel omgeslagen. Geen sok? Jawel! De sokken zijn echter ‘onzichtbaar’. Deze zogeheten invisibles zijn ook in 2021 razend populair en niet alleen in de zomer. Ook in de koudere dagen van het jaar geven vooral jongeren de voorkeur aan deze zomerse look. Zelf proberen? Kies dan voor de Teckel Invisible sneaker sok, deze heeft een siliconen hiel waardoor de sok niet kan afzakken. 


Naast invisibles zijn er ook sokken die net wel zichtbaar zijn. Deze sneakersokken zijn er niet enkel in het wit of zwart, maar ook in allerlei verschillende bonte kleuren. Deze kleurkeuze geven jouw outfit net de finishing touch waar je naar op zoek bent. Zo zijn de sneakersokken van Puma vier seizoenen lang razend populair.

Apollo sneaker sokken

3. Sokken die gezien mogen worden

Je kunt kiezen voor onzichtbare sokken, maar je kunt het ook helemaal anders doen. Een sok mag namelijk echt wel gezien worden. Sokken die uit het oog springen zijn ook in 2021 nog helemaal trending in het straatbeeld. Denk aan sokken in felle kleuren of sokken met leuke en vrolijke printjes. Niet voor niets is het merk Happy Socks een van de bekendste sokkenmerken. Met toffe printjes van hamburgers tot dots is er voor ieder wat wils!

Steeds meer merken en fabrikanten slaan dezelfde weg in en daarmee worden vrolijke en kleurrijke sokken steeds populairder onder een nog grotere doelgroep. Denk aan de betaalbare fashion packs van Apollo of premium fashion socks van Xpooos. Het leuke van sokken is dat er eigenlijk geen spelregels bestaan qua combinaties. Je kunt er dus voor kiezen om sokken perfect af te stylen op je outfit voor de finishing touch, of om het contrast met je outfit juist te vergroten. Dankzij de opkomst van vrolijke en opvallende sokken worden sokken weer serieus genomen in de modewereld en dat maakt jou als trotse drager een echte held op sokken! 

Xpooos sokken

De sokkentrends voor 2021

Kort samengevat is de trend (en kunst) van 2021 om comfort en fashion samen te voegen in een sok. Sokken die als een tweede huid aanvoelen, maar toch jouw identiteit bepalen. Benieuwd naar welke sokken jouw identiteit kunnen bepalen? Je checkt de nieuwste en vetste collecties in onze webshop!

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »