Geen producten gevonden...
Sneakersokken: alles wat je moet weten over deze korte sokken

Sneakersokken: alles wat je moet weten over deze korte sokken

Scroll verder
  • home
  • blog
  • Sneakersokken: alles wat je moet weten over deze korte sokken

De dagen worden langer en de zon komt steeds vaker tevoorschijn. Hello voorjaar 2021: wij zijn er klaar voor! De winterschoenen kunnen weer naar zolder en de sneakers mogen weer van stal. En bij een paar toffe sneakers horen natuurlijk ook de juiste sokken. Want zo steel je namelijk de show en zet jij jouw sneakers lekker in het zonnetje. Maar, waar moet je op letten als je sneakersokken wilt kopen? Wat voor soorten sneakersokken bestaan er? En wat is het verschil tussen sneakersokken, footies en quarter sokken? Wij hebben alle antwoorden en leggen je alles uit in de blog over de korte sok voor jouw sneakers. Hello sneakersokken! 

Laat jouw sneakers shinen met de sneakersok

Dat is precies wat een sneakersok moet doen, jouw sneaker volledig centraal zetten. Sneakersokken zijn korte sokken die ervoor zorgen dat jouw sneakers, of schoenen, de aandacht krijgen die ze verdienen. Deze sokken zijn een stuk korter dan de normale hoge sok en komen ongeveer een centimeter boven je schoenen uit. Je ziet de sneakersok dus wel zitten, maar deze valt niet helemaal op. Kiekaboe! 

Sneakersokken zijn populair en een echte trend!

De sneakersok is hip en past daarom perfect in de 3 sokken trends voor 2021! Naast het feit dat de korte sok enorm populair is, doet de basic sneaker sok ook precies wat hij moet doen. Namelijk, lekker zitten en jouw sneaker laten shinen. Dat is volgens ons de beste basis voor dames sneakersokken en heren sneakersokken.   

Zet jouw sneakers in de spotlight met sneakersokken.

Het verschil tussen sneakersokken en footies

Het blijkt nogal een gevoelig onderwerp te zijn, maar wat is nu eigenlijk de sneakersok? Gaat het nu om korte sokken? Of zijn de sokken helemaal niet zichtbaar? En wat is nu het verschil? Sneakersokken zijn wel zichtbaar en komen net boven je schoen uit en sluiten perfect aan tot je enkel. 

Vaak wordt er ook gedacht dat sneakersokken helemaal niet opvallen en echt volledig verdwijnen uit het zicht. Maar, dat klopt niet! Dit zijn namelijk invisible sokken. Je kent ze waarschijnlijk ook wel als footies. Deze sokken zijn zo kort dat ze niet opvallen en helemaal verdwijnen in je schoenen. Footies zijn sokken die geweldig werk leveren terwijl je ze niet ziet. Goed om te weten toch? Mocht je ooit nog in een verhitte discussie terecht komen over sneakersokken en footies? Dan weet je nu precies wat je kunt zeggen. You’re welcome!

Vergeet de enkelsokken niet!

We gaan nog even een stapje verder in de wereld van sokken. Want, we weten dat veel mensen ook zoeken naar enkelsokken, nog zo’n heerlijke sokken vakterm. Maar, zijn dit niet gewoon sneakersokken? Of zijn enkelsokken hetzelfde als footies? Help! 

Geen paniek! We houden het gewoon simpel. Sneakersokken zijn hetzelfde als enkelsokken. Het zijn sokken die aansluiten tot je enkel. Lekker logisch ook! Sneakersokken worden vaak enkelsokken genoemd. Dat vinden wij allemaal prima, zolang je nu maar onthoudt dat enkelsokken, of sneakersokken, wel zichtbaar zijn en net tot aan de enkel komen. 

Enkelsokken zijn stiekem gewoon sneakersokken!

Hoe zit het dan met quarter sokken? 

Nog zo’n echte sokken vraag: wat zijn quarter sokken? In de jungle van sokken kan het gebeuren dat je opeens tegen quarter sokken aanloopt. Deze sokken zijn in feite eigenlijk hetzelfde als de sneakersokken, maar het verschil zit in het feit dat ze net iets hoger zijn. De quarter sokken vallen over je enkel heen. 

Ga je sporten of heb je zin in een stevige wandeling? Dan zijn bijvoorbeeld de Puma quarter sokken jouw beste vriend. Deze korte sokken blijven namelijk goed om de enkel zitten en worden daarom vaak gebruikt tijdens het sporten. En wanneer je deze sokken draagt terwijl je niet gaat trainen, dan zullen we niks zeggen. Beloofd! 

Quarter sokken Puma

Koop sneakersokken die niet afzakken!

Daar zakt je broek, uuh sok, van af! Een van de meest vervelende dingen zijn wel de sneakersokken die niet goed blijven zitten. Na een paar stappen besluiten die korte sokjes om lekker op te rollen onder je voet, sneaky bastards! Dat willen we dus niet! Hoe kan het dat sommige sneakersokken dan toch een eigen leven leiden? 

Het heeft vaak te maken met de kwaliteit van de sok en of de sneakersokken goed passen om je voet. Want sokken die niet goed aansluiten, zullen gegarandeerd onder je voet belanden. Koop daarom sneakersokken van goede kwaliteit met een perfecte pasvorm.

Tip: onze eigen Websocks Premium Basic Sneaker zijn geweldige sokken die goed aansluiten. Zo weet je zeker dat je sneakersokken koopt die echt goed blijven zitten. Geloof ons dat je niet moet bezuinigen op sneakersokken, maar ga voor enkelsokken die net even dat stapje extra zijn. Zo loop jij er deze zomer heerlijk comfortabel bij en hoef je niet om de vijf minuten je sokken omhoog te trekken. 

Nu weet je alles over sneakersokken

Dames sneakersokken, heren sneakersokken, korte sokken en enkelsokje! Ooit gedacht dat je uit zoveel verschillende soorten sneakersokken kunt kiezen? Zo zie je maar dat sokken veel meer zijn dan een simpel stukje stof om jouw voeten. Het is de basis waar jij de hele dag op moet lopen. Zorg daarom goed voor je voeten en bestel sneakersokken van Websocks. Ga je voor basic sneakersokken? Dan zit je goed met ons eigen merk. Wil je korte sokken voor het sporten? Dan weet je nu dat quarter sokken de juiste keuze zijn.

Wil je liever hoge sokken, naadloze sokken of bamboe sokken? Kijk dan gauw in onze webshop, want alle soorten sokken bestel je makkelijk en snel bij Websocks.

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »